Cum să îți îmbunătățești digestia după sărbători. 5 fructe exotice care te vor ajuta

Cum să îți îmbunătățești digestia după sărbători. 5 fructe exotice care te vor ajuta

Cu toții ne răsfățăm un pic de Paște și ajungem să avem câteva kilograme în plus. Pască, friptură de miel, cozonaci, oua și alte mâncăruri, pe lângă alcool și sucuri, ne îngreunează digestia. După câteva zile cu o astfel de alimentație, corpul nostru are nevoie de mai multă atenție și îngrijire, de o perioadă în care să îi oferim exact de ce are nevoie.

Primul pas către un corp plin de vitalitate este hidratarea. Renunță complet la alcool pentru două săptămâni, bea cât mai puțină cafea și evită mâncărurile sărate. Asigură-te că bei cel puțin 2 litri de apă pe zi. Dacă îți este greu să faci acest lucru, instalează-ți pe telefon o aplicație care să îți amintească, caută o sticlă de apă care să îți placă sau adaugă lămâie sau alte fructe în apa ta.

Desigur, pe lângă hidratare, ai nevoie de o dietă echilibrată, care să îți ajute organismul să se refacă. Renunță la mâncărurile grase și încearcă să eviți consumul excesiv de carne. Include mai multe fructe și legume, de preferat în stare proaspătă, în dieta ta. Fructele exotice sunt cunoscute pentru proprietățile lor detoxifiante. De aceea, orice fruct exotic pe care îl preferi te va ajuta.

Următoarele cinci fructe exotice au proprietăți miraculoase asupra corpului, îmbunătățind digestia și ajutând corpul să își recapete vitalitatea. Hai să aflăm mai multe despre ele:

Mango

Fructul mango este ideal pentru îmbunătățirea digestiei, acesta având numeroase enzime care contribuie la dizolvarea proteinelor. De asemenea, fructul mango ajută la reducerea colesterolului datorită conținutului ridicat de fibre, pectină și vitamina C. Iar, dacă vrei să slăbești, fructele mango sunt ideale pentru tine, acestea oferind senzația de sațietate.

Grapefruit

Grapefruitul este unul dintre cele mai bogate fructe în antioxidanți, astfel acesta ajută corpul să își recapete puterea sistemului imunitar. Precum fructul mango, grapefruitul reduce colesterolul LDL și crește nivelulul colesterolului benefic pentru organism. De asemenea, grapefruitul reduce aciditatea stomacului.

Avocado

Avocado este un alt fruct exotic extraordinar pentru corpul tau. Acesta are numeroase proprietăți, printre care se enumeră și funcția acestuia detoxifiantă. Avocado ajută la eliminarea toxinelor din organism și la regularizarea digestiei. De asemenea, precum celelalte fructe, acesta ajută la reducerea colesterolului și reduce trigliceridele din sânge cu peste 20%. Avocado este benefic și pentru sistemul imunitar, datorită numărului ridicat de vitamine și minerale.

Ananas

Ananasul este cunoscut pentru proprietățile sale asupra digestiei. Acesta conține multe fibre, necesare pentru o digestie sănătoasă, și o substanță numită bromelină, care dizolvă proteinele. Pe lângă acest lucru, bromelina are proprietăți antiinflamatoare. De asemenea, ananasul conține jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Lămâie

Dacă suferi de indigestie sau constipație, sucul de lămâie poate fi salvarea ta. Pentru a-ți ajuta digestia, adaugă suc de lămâie mâncării sau apei tale. De asemenea, studiile au arătat că, datorită conținutului bogat de vitamina C, lămâile ajută organismul să absoarbă mai mult fier. Astfel, dacă știi că primăvara ești predispus la anemie, consumă mai mult suc de lămâie și alimente bogate în fier.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *