Prin fructe exotice, ne referim la o mare varietate de fructe din climate tropicale, subtropicale și temperate. Acest grup include ananasul, mango, bananele, guavele, kiwi, curmalele și bananele (vezi paginile individuale pentru descrierile detaliate ale fructelor).
Ghidul cumpărătorului
Verificați întotdeauna fructele înainte de cumpărare. Evitați fructele cu părți mai moi, care pot deveni rele pe măsura ce se coace fructul. Atunci când este posibil, mirosiți fructul. În funcție de tipul de fruct, mirosul său vă va indica dacă este copt. Mirosul unui fruct aromat copt este ușor de identificat și plăcut. La alte fructe, cum ar fi ananasul sau litchi, trebuie să fiți atenți să nu aibă un iz fermentat, chiar dacă aspectul este unul plăcut. Alegeți fructe care arată proaspete care par grele pentru mărimea lor. Daca fructul arată șters, uscat sau pur și simplu neapetisant, nu îl cumpără.
Depozitarea
Cele mai multe tipuri de fructe exotice se păstrează la temperatura camerei pentru a păstra textura lor fragilă și gustul delicat. Totodată, cele mai multe tipuri de fructe exotice trebuie consumate într-o zi sau două de la cumpărare. Pentru excepții, consultă paginile individuale ale fructelor exotice. Odată ce fructul este tăiat, acesta ar trebui acoperit și pus la rece.
Pregătirea
Dacă un fruct exotic nu îți este familiar, este mai bine să îl mănânci simplu, pentru a putea observa aroma și textura sa. Apoi, poți citi rețete din țările din care fructul respectiv este originar. De exemplu, în Jamaica sunt multe rețete pentru chec de fructe exotice, iar în Iran există multe rețete cu rodie.