Fructe exotice care iti scad tensiunea

Fructe exotice care iti scad tensiunea

Daca ai tensiunea arteriala ridicata, atunci este timpul sa faci niste schimbari atat in dieta ta, cat si in stilul de viata. Ei bine, in acest articol vom vorbim despre acele fructe exotice care iti scad tensiunea, dar haide mai intai sa vedem ce schimbari ar trebui sa faci.

Ce ar trebui sa faci mai exact? In primul rand renunta la fumat si incearca sa bei alcool doar la evenimente speciale. De asemenea iti este recomandat sa slabesti kilogramele in exces. Vei putea face asta respectand alta indicatie a medicului si anume sportul. Incearca sa incluzi in stilul tau de viata o ora de miscare, indiferent de intensitatea acesteia: poate fi o plimbare in parc, mers pe bicicleta sau alergare usoara.

Cand vine vorba de dieta, trebuie sa respecti doua reguli: sa micsorezi cantitatea de sare si sa maresti cantitatea de potasiu consumata. Potasiu alaturi de sodiu, calciu si magneziu mentin echilibrul electrolitic al organismului. Cantitatea de potasiu consumata trebuie sa fie macar direct proportionala cu cea de sodiu, deoarece daca consumi o cantitate mare de sodiu si una mica de potasiu, inima si vasele tale vor munci mai din greu, rezultand o tensiune mai mare.

Dupa cum probabil ati dedus, toate fructele exotice care urmeaza sa fie recomandate contin cantitati mari de potasiu. De asemenea, aceste fructe sunt recunoscute de Institul National de Sanatate din SUA ca avand rezultate benefice in scaderea tensiunii.

Avocado

Avocado este un fruct exotic bogat in vitamine, grasimi monosaturate si potasiu. Acesta contine un alcool gras unic, numit avocadena, care are proprietatea de a vindeca mai multe boli, printre care si tensiunea ridicata. De asemenea, avocado este sarac in colesterol si reprezinta o sursa excelenta de fibre, iar 100 grame de avocado contine 485 mg de potasiu.

Bananele

Pe langa faptul ca sunt extrem de gustoase si de accesibile, bananele sunt o sursa excelenta de potasiu si fibre. O suta de grame de banana contine 358 mg de potasiu si numai 1 mg de sodiu.

Grapefruitul

Bioflavonoidele prezente in grapefruit, nu numai ca ajuta la scaderea tensiunii, dar de asemenea te va ajuta si cu scaderea nivelului de colesterol. O suta de grame de grapefruit contine 135 mg de potasiu.

Aceste trei fructe exotice care iti scad tensiunea, pe langa acestea printre alimentele bogate in potasiu se afla: fasolele, cartofii, sfecla si ovazul.

Sursa: medindia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.