Fructe exotice toxice pentru caini

Fructe exotice toxice pentru caini

Ai grija ce ii dai sa manance catelului tau, multe din alimentele pe care noi nu le consideram daunatoare pentru ei pot fi toxice. De aceea trebuie sa te documentezi constant despre regulile legate de dieta prietenului tau cel mai bun, fiind extrem de important pentru sanatatea lui sa ii oferi doar acele alimente care ii sunt permise. Pentru a te documenta mai inamanunt despre ce are si ce nu are voie cainele tau sa manance, citeste aici care sunt fructele exotice comestibile pentru caini. Uite care sunt acele fructe exotice toxice pentru caini:

Avocado

Avocado este toxic pentru cai, pasari si capre, dar poate sa le afecteze sanatatea si cainilor. Chiar daca este un superfruct pentru oameni, pentru unii caini poate sa cauzeze indigestii. Asa ca daca dupa ce a consumat avocado catelul tau vomita sau are diaree ar fi bine sa consulti medicul veterinar. Daca decizi sa ii dai catelului tau avocado, prima data da-i doar o bucatica, iar in functie de reactia lui ii poti da mai mult. Ai grija totusi sa nu ii dai un fruct intreg. Daca inghite samburul ii va provoca un blocaj intestinal.

Grapefruit

Grapefruitul este unul din acele fructe exotice toxice pentru caini datorita unui compus numit psoralen pe care acest fruct il contine. Chiar daca coaja si semintele sunt mult mai toxice decat pulpa, nu este recomandat sa ii dai cainelui tau sa manance nici macar pe aceasta. Continutul mare de vitamina C le poate da metabolismul peste cap deoarece cainii isi produc singuri cantitatea necesara de vitamina C. Daca dupa ce a consumat grapefruit, cainele tau are urmatoarele simptome: depresie, voma, diaree si sensibilitate la lumina, atunci contacteaza medicul veterinar imediat.

Kaki

Chiar daca stapanii de caini si veterinarii dezbat acest subiect, unii fiind de parere ca este cel mai rau aliment pe care ai putea sa il dai cainelui tau, iar altii hranindu-si cainii cu el fara nici o problema, este recomandat sa nu ii dai cainelul tau acest fruct. Fructul kaki poate fi extrem de daunator cainelui tau datorita samburilor. Asa ca daca te decizi sa ii oferi cainelui tau sa guste din fructul tau kaki, ai grija sa fie decojit si fara samburi. Daca observi semne precum voma sau diaree, contacteaza medicul veterinar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *