Dacă vrei să te răsfeți sau ai invitați și ai nevoie de o rețetă impresionantă, încearcă creveții cu sos de mango. Aceștia sunt ideali serviți lângă un cocktail ca aperitiv. Datorită fulgilor de cocos din crusta creveților și a sosului de mango și ananas, creveții și crema de brânză vor avea cu totul alt gust. Aroma exotică va impresiona orice invitat, lăsându-l dornic să afle rețeta.
Timp de pregatire: 20 min | Numar de portii: 6 portii |
Ingrediente:
- 170 grame de cremă de brânză
- un fruct mango mare și copt
- un inel de ananas la conservă
- 3-4 linguri de sos dulce Thai Chili
- 2 căni de creveți
- 1/3 cană de făină
- 2 ouă mari
- sucul unei lămâi
- 1 cană de pesmet
- 1 cană de fulgi de cocos
- ulei
- sare
- piper
Instrucțiuni:
- Curăță și taie fructul mango în cubulețe.
- Amestecă cubulețele de mango cu inelul de ananas într-un blender până obții o consistență de piure.
- Într-un bol amestecă cu un mixer piureul de fructe și 120 grame de cremă de branză.
- Adaugă sosul dulce Thai Chili și pune crema la frigider.
- Spală și usucă creveții.
- Pune într-un bol făina și condimentează-o cu sare și piper.
- Amestecă în alt bol ouălele cu restul de cremă de brânză și sucul de lămâie.
- În alt bol, amestecă pesmetul cu fulgii de cocos.
- Trece fiecare crevete prin făină, ouă și pesmet.
- Pregătește o tigaie sau fripteuză și prăjește cam 1-2 minute creveții, până devin aurii.
- Cînd îi scoți din ulei așează-i pe o farfurie pregătită cu un șervețel.
- Servește creveții cu sosul de mango. Poftă bună!
Valori nutriționale:
- valoarea energetica 717 kcal
- carbohidrați 88 g
- grăsimi 31 g
- proteine 22 g
- sodiu 409 mg
- zaharuri 39 g
Sursa: Pinchmysalt