Creveți cu sos de mango

Creveți cu sos de mango

Dacă vrei să te răsfeți sau ai invitați și ai nevoie de o rețetă impresionantă, încearcă creveții cu sos de mango. Aceștia sunt ideali serviți lângă un cocktail ca aperitiv. Datorită fulgilor de cocos din crusta creveților și a sosului de mango și ananas, creveții și crema de brânză vor avea cu totul alt gust. Aroma exotică va impresiona orice invitat,  lăsându-l dornic să afle rețeta.

Timp de pregatire:  20 min  Numar de portii:  6 portii

Ingrediente:

  • 170 grame de cremă de brânză
  • un fruct mango mare și copt
  • un inel de ananas la conservă
  • 3-4 linguri de sos dulce Thai Chili
  • 2 căni de creveți
  • 1/3 cană de făină
  • 2 ouă mari
  • sucul unei lămâi
  • 1 cană de pesmet
  • 1 cană de fulgi de cocos
  • ulei
  • sare
  • piper

Instrucțiuni:

  1. Curăță și taie fructul mango în cubulețe.
  2. Amestecă cubulețele de mango cu inelul de ananas într-un blender până obții o consistență de piure.
  3. Într-un bol amestecă cu un mixer piureul de fructe și 120 grame de cremă de branză.
  4. Adaugă sosul dulce Thai Chili și pune crema la frigider.
  5. Spală și usucă creveții.
  6. Pune într-un bol făina și condimentează-o cu sare și piper.
  7. Amestecă în alt bol ouălele cu restul de cremă de brânză și sucul de lămâie.
  8. În alt bol, amestecă pesmetul cu fulgii de cocos.
  9. Trece fiecare crevete prin făină, ouă și pesmet.
  10. Pregătește o tigaie sau fripteuză și prăjește cam 1-2 minute creveții, până devin aurii.
  11. Cînd îi scoți din ulei așează-i pe o farfurie pregătită cu un șervețel.
  12. Servește creveții cu sosul de mango. Poftă bună!

Valori nutriționale:

  • valoarea energetica 717 kcal
  • carbohidrați 88 g
  • grăsimi 31 g
  • proteine 22 g
  • sodiu 409 mg
  • zaharuri 39 g

Sursa: Pinchmysalt