Fructe exotice recomandate pentru diabet

Fructe exotice recomandate pentru diabet

Toata lumea ar trebui sa respecte regula de 5 fructe consumate pe zi, mai ales persoanele care sufera de diabet. Chiar daca te gandesti ca fructele contin zaharoza, asta nu inseamna ca trebuie sa le excluzi total din dieta sau sa le consumi ocazional. Anumite fructe pot fi extrem de benefice, avand proprietati de reglare a nivelului de glicemie din sange. Noi am realizat o lista care mentioneaza cateva fructe exotice recomandate pentru diabet:

  • KiwiPersoanele care sufera de diabet tip 1 sau 2 pot consuma linistite acest fruct nutritiv. Kiwi este unul dintre acele fructe exotice recomandate pentru diabet, deoarece nu contine multa zaharoza. De asemenea, kiwi contine o cantitate mare de vitamina B6 cunoscuta pentru efectele benefice asupra metabolismului glucozei.
  • GuavaAlt fruct sarac in zaharoza, guava este perfecta pentru o dieta hipoglicemica. Acesta este considerat un superfruct datorita continutului mare de fibre si de fitonutrienti. Guava mai contine si pectina, cunoscuta pentru efectul sau de scadere a nivelului de zahar din sange.
  • PapayaPapaya este de asemenea un fruct cu un continut mic de zaharoza, perfect pentru o dieta hipoglicemica. Papaya este sursa excelenta de fibre, de vitamina C si de alti antioxidanti puternici. Antioxidantii prezenti in papaya sunt extrem de benefici pentru persoanele afectate de diabet, deoarece previn bolile cardiace.
  • GrapefruitUnele studii arata ca grapefruitul contine anumiti compusi la fel de benefici ca insulina pentru echilibrarea nivelului de glucoza din sange. De asemenea, grapefruitul este extrem de benefic pentru intarirea imunitatii.
  • RodieInclusa in dieta zilnica, rodia te poate ajuta sa eviti diabetul tip 2. Datorita fitonutrientilor puternici prezenti in rodie, consumul acestui fruct exotic iti va scadea nivelul de zaharoza din sange.

Acestea sunt cateva fructe exotice recomandate pentru diabet, dar pentru siguranta ta iti recomandam ca sa te consulti cu doctorul tau in ce priveste dieta ta.