Tort întors cu ananas

tort intors cu ananas

 

Timp de pregatire:  1h 30min  Numar de portii:  8 portii

Ingrediente:

  • 1/3 ceașcă de ulei vegetal
  • 1 ceașcă de zahăr
  • 1 ananas copt, curățat, tăiat în 16 felii subțiri (fără miezul mai tare)
  • 1 ceașcă de făină
  • 1/2 ceașcă de făină integrală
  • 1 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 3/4 ceașcă de lapte bătut
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță extract de vanilie

 

Instrucțiuni pentru tort intors cu ananas

  1. Încălzește cuptorul la 350 de grade. Unge o tavă de aproximativ 20 de cm cu ulei, folosește hârtie de gătit, unsă la rândul ei cu ulei. Pe fundul tăvii se pune 1/4 ceașcă de zahăr. Se așază feliile de ananas în grupuri de 4, alternând direcția.
  2. Într-un bol mediu, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea; se lasă deoparte.
  3. Într-un bol mare, se amestecă laptele bătut, ouăle, vanilia, uleiu și 3/4 ceașca de zahăr. Se adaugă mixul de făină preparat deja. Se pune și se aranjează în tavă.
  4. Se coace până când o scobitoare introdusă în centrul tortului iese curată, de la 50 la 60 de minute. Se răcește 20 de minute în tavă și se răstoarnă peste un platou de servit.

Poftă bună!

Sursă: Martha Stewart

Rezumat
recipe image
Reteta
Tort intors cu ananas
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *