Fructe exotice care iti scad colesterolul

Fructe exotice care iti scad colesterolul

Cu siguranta stiai ca alegerile proaste din alimentatie precum mancaruri pline de grasimi ne maresc cantitatea de colesterol sintetizata de organism, iar aceasta crestere de colesterol duce la boli cardiace, vizuale si la accidente vasculare cerebrale. Dar stiai ca iti poti mari cantitatea de colesterol bun (HDL) din organsim si miscora cantitatea de colesterol rau (LDL) doar prin niste alegeri referitoare la dieta?

Ca o regula generala, consumul de fructe si legume iti este recomandat indiferent, dar daca vrei sa micsorezi cantitatea de colesterol LDL trebuie sa consumi mai multe decat minimul recomandat. Acum haide sa vedem ce se afla in lista de fructe exotice care iti scad colesterolul:

AVOCADO

Acest fruct are multe proprietati care s-au dovedit sa iti scada cantitatea de colesterol. In primul rand, acesta este bogat in acizi grasi, extrem de benefici pentru organism, mai ales pentru inima. De asemenea, acesta contine o cantitate mare de acid folic, care previn defectele comune de nastere. Un alt beneficiu al acestui fruct este ca atunci cand il mananci combinat cu alte legume sau fructe, corpul tau absoarbe mult mai bine nutrientii din mancare.

MANGO

Alt fruct bogat in acizi grasi, fructul mango este extrem de eficient atunci cand vrei sa iti scazi colesterolul. Pe langa acest beneficiu, trebuie sa stii ca un mango contine jumatate din cantitatea recomandata pe zi de vitamina A, vitamina C, unele vitamine B, omega 3, beta-carotene si multe altele.

Pitaya

Pitaya sau fructulul dragonului este alt fruct  magic atunci cand vine vorba de reducerea colesterolului si cu siguranta nu putea fi uitat de pe aceasta lista cu fructe exotice care iti scad colesterolul. Pe langa faptul ca te ajuta sa iti micsorezi cantitatea de colesterol, pitaya te va ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar, sa previi cancerul si bolile de inima si sa previi indigestia.

Trebuie mentionat ca aceste trei fructe exotice sunt cunoscute pentru proprietile lor de reducere a colesterolului, dar orice fruct inclus in dieta ta te va ajuta sa iti miscorezi cantitatea de colesterol, dar poate nu la fel de eficient ca avocado, mango si pitaya.

Surse: lifehackorganicfacts

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.