Fructe exotice benefice pentru digestie

Fructe exotice benefice pentru digestie

Majoritatea oamenilor au la un moment dat de a face cu probleme de digestie precum balonare, constipatie, sindromul colonului iritat si asa mai departe. Cu siguranta, oricine ar alege sa evite aceste probleme de digestie prin a adauga anumite alimente in dieta lor pentru prevenirea digestiei anormale. Printre alimentele benefice pentru o digestie sanatoasa se enumera si cateva fructe exotice, care fie consumate ca atare, sub forma de suc, smoothie sau salate ,  iti vor imbunatati digestia cu siguranta. Aceste fructe contin compusi organici importanti in metabolism, numite enzime care iti vor ajuta corpul sa absoarba nutrimentele din mancare. De asemenea, aceste fructe sunt bogate in fibre, minerale si vitamine, necesare pentru o digestie sanatoasa. Acum haide sa vorbim despre acele fructe exotice benefice pentru digestie:

Papaya

Originara din America centrala, planta de papaya este cultivata in prezent in majoritatea tarilor cu climat tropical. Acest superfruct a fost numit de Christopher Columbus „fructul ingerilor”. Datorita compusilor continuti, papaya este un fruct extraordinar demn de inclus in dieta ta daca suferi de probleme digestive precum balonare.

Papaya contine papaina, o enzima ce degradeaza proteinele. De asemnea, papaya mai contine si alti compusi activi care previn si alunga balonarea.  Papaya putin mai necoapta contine mai multa papaina, decat un fruct copt. Noi iti recomandam sa incluzi papaya verde, necoapta, in salate. Daca mananci papaya inainte de masa sau o incluzi in salate sau feluri principale, enzimele continute in acest fruct vor usura si grabi intregul proces digestiv.

Ananas

Alt aliment din lista de fructe exotice benefice pentru digestie este ananasul. Acesta poate preveni si alunga balonarea, la fel ca papaya. Ananasul contine mult potasiu, un component cheie pentru o dieta anti-balonare, dar pe langa acesta contine si bromelaina. Aceasta este o enzima care se ocupa de digestia proteinelor. Din pacate, partea din ananas care contine cea mai mare contitate de bromelaina este miezul lemnos al ananasului. Acesta este comestibil, dar cu siguranta nu este mai gustos ca pulpa acestuia.

Universitatea de Medicina din Maryland recomanda ca pentru a optine beneficiile optime trebuie sa mananci ananas sau sa bei suc de ananas inainte de masa, bromelaina ajutand la digestia grea, balonare, inflamatie, constipatie.

Banane

Un consum ridicat de sare este cea mai comuna cauza pentru retentia de apa din jurul abdomenului. Alimentele bogate in potasiu, precum bananele, ajuta la reducerea balonarii provocate de mancarea sarata. Sarea blocheaza apa in celule, in timp ce potasiu o atrage din celule. Fii sigur ca incluzi banane coapte in dieta ta anti-balonare, deoarece bananele necoapte cauzeaza balonare.

Acestea sunt cele trei fructe exotice benefice pentru digestie pe care noi ti le recomandam. Daca problemele de digestie nu inceteaza dupa modificarea dietei, te sfatuim sa consulti si un medic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.