Fructul kiwano sau pepenele cu coare contine cantitati importante de nutrienti: vitamina C, vitamina E, vitaminele B3,B5,B6. Te poti bucura de toate beneficiile ale acestui fruct exotic printr-un desert dulce si racoritor ca inghetata de kiwano.
Timp de pregatire: 20 minute | Numar de portii: 4 portii |
Ingrediente:
- 3 cani de lapte
- 1 cana smantana
- ¼ lingurite sare
- 2 fructe kiwano facute piure
- sucul unei portocale
- coaja unei portocale
- 1 lingurita suc de lamaie
- 2 lingurite amidon
- 1 cana zahar
Instructiuni:
- Intro oala mare fierbe laptele impreuna cu smantana.
- Strecoara amestecul si lasa-l la racit.
- Amesteca separat piureul de kiwano cu sucul de lamaie, sucul de portocala, coaja de portocala, amidonul si zaharul.
- Pune pe foc amestecul si lasa-lsa fiarba timp de 10 secunde in timp ce amesteci continuu.
- Strecoara amestecul.
- Amesteca laptele cu piureul.
- Lasa la congelator timp de 4 ore.
Valoare Nutritionala:
- Calorii 583
- Carbohidrati 94 g
- Total Grasimi 22 g
- Proteine 9 g
- Sodiu 80 g
- Zaharuri 53 g
Sursa: itsyummi