In sezonul rece din acest an, te sfatuim sa optezi pentru dulceturi si gemuri mai diferite precum cele din fructe exotice. Un gem care te poate indulci in aceasta iarna este cel de kumquat, care prin aroma similara cu cea a portocalei, iti va aduce aroma in bucatarie. Aceasta reteta de gem de kumquat este perfecta dimineata pe paine prajita, alaturi de biscuiti sau de croissante.
Timp de pregatire: 50 min | Numar de portii: 1 borcan |
Ingrediente
- 450 g fructe kumquat
- ½ cana suc de portocala
- ½ cana apa
- 1 cana zahar
- 1 lingurita pasta de vanilie
Instructiuni
- Spala si taie fructele kumquat in jumatati sau sfertuti si scoate samburii.
- Amesteca fructele kumquat, apa, sucul de portocale si zaharul intr-o oala.
- Tine la foc mare 7-8 minute pana incepe sa fiarba, apoi schimba la foc mic spre mediu timp de 35 de minute amestecand frecvent.
- Adauga pasta de vanilie si astepta sa se raceasca si apoi pune gemul de kumquat intr-un borcan.
- Acum poti savura acest gem de kumquat. Pofta buna!
Valori nutritionale per portie
- Valoare energetica 109 kcal
- Carbohidrati 27 g
- Grasimi 0 g
- Proteine 1 g
- Sodiu 5 g
- Zaharuri 24 g
Sursa: wonkywonderful
Rezumat

Reteta
Gem de kumquat
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Rating




