Daca iti plac dulceturile si gemurile trebuie sa incerci aceasta reteta de dulceata de grapefruit rosu. Nu numai ca arata extraodinar datorita culorii intense a grapefruitului, dar are si un gust citric puternic.
Timp de pregatire: 3 ore | Numar de portii: 1 borcan |
Ingrediente:
- 480 g grapefruit rosu
- 1 l apa
- 930 g zahar
- 3 linguri rom
Instructiuni:
- Curata fructele bine.
- Pune-le intregi in apa la fiert timp de 2 h, maxim 2 h si jumatate.
- Scoate grapefruiturile rosii din oala, la racit.
- Taie fructele in jumatate, curata-le de seminte, stoarce sucul si pune-l in apa in care au fiert grapefruiturile.
- Taie jumatatile in feliute subtiri.
- Adauga zaharul si feliile de grapefruit rosu in apa si fierbele timp de 15 minute.
- Asteapta sa se raceasca si pune dulceata de grapefruit rosu intr-un borcan.
- Acum iti poti savura dulceata de grapefruit. Pofta buna!
Valori Nutritionale per portie:
- Valoare nutritionala 320 kcal
- Carbohidrati 82 g
- Grasimi 0 g
- Proteine 0 g
- Sodiu 0 g
- Zaharuri 83 g
Sursa: thisisyourcookbook
Rezumat
Reteta
Dulceata de grapefruit rosu
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total