Rulada de banane

Rulada de banane

Aceasta rulada de banane este desertul perfect pentru toamna, avand in compozitie scortisoara si nuci, dar si un element exotic: bananele.

Timp de pregatire:   2 ore  Numar de portii:   8-10 portii

 

Ingrediente:

  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 cana lapte de migdale
  • ½ can aunt
  • 1/3 cana zahar
  • ¼ lingura zahar
  • ½ cana piure de banane
  • ½ cana felii de banane
  • 2 ¾ cani de faina
  • ½ lingura de scortisoara
  • ½ cana nuci

Instructiuni:

  1. Amesteca intr-un bol mare laptele de migdale caldut si pliculetul de drojdie.
  2. Adauga o lingura de zahar si sare, dupa ce amesteci adauga o piureul de banane.
  3. Adauga faina amestecand in acelasi timp, cand aluatul devine prea dens pentru a mai amesteca, transfera-l pe o suprafata si framanta-l cam un minut.
  4. Asteapta o ora, pana cand aluatul se dubleaza ca si dimensiune.
  5. Pe o suprafat intinde aluatul si unge-l cu unt, zahar si scortisoara si adauga feliile subtiri de banana si nucile.
  6. Rasucest aluatul formand rulada si cu un cutit taie-o in portiuni de cam 4-5 cm. Transfera portiunile taiate intr-o tava bine unsa. Adauga untul topit deasupra , zahar, scortisoara ssi cateva nuci.
  7. Incalzeste cuptor si pune tava inauntru pentru 30 de minute pana devin aurii.
  8. Poti servi rulada de banane cu sosuri pe deasupra. Pofta buna!

Valori nutritionale per portie:

  • Valoare energetica 304 kcal
  • Grasimi 13 g
  • Grasimi Saturate 3 g
  • Carbohidrati 41 g
  • Zaharuri 12 g
  • Sodiu 174 mg
  • Fibre 2.3 g
  • Proteine 5.4 g

Sursa:  minimalistbaker

Rezumat
recipe image
Reteta
Rulada de banane
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *