Aceasta rulada de banane este desertul perfect pentru toamna, avand in compozitie scortisoara si nuci, dar si un element exotic: bananele.
Timp de pregatire: 2 ore | Numar de portii: 8-10 portii |
Ingrediente:
- 1 plic drojdie uscata
- 1 cana lapte de migdale
- ½ can aunt
- 1/3 cana zahar
- ¼ lingura zahar
- ½ cana piure de banane
- ½ cana felii de banane
- 2 ¾ cani de faina
- ½ lingura de scortisoara
- ½ cana nuci
Instructiuni:
- Amesteca intr-un bol mare laptele de migdale caldut si pliculetul de drojdie.
- Adauga o lingura de zahar si sare, dupa ce amesteci adauga o piureul de banane.
- Adauga faina amestecand in acelasi timp, cand aluatul devine prea dens pentru a mai amesteca, transfera-l pe o suprafata si framanta-l cam un minut.
- Asteapta o ora, pana cand aluatul se dubleaza ca si dimensiune.
- Pe o suprafat intinde aluatul si unge-l cu unt, zahar si scortisoara si adauga feliile subtiri de banana si nucile.
- Rasucest aluatul formand rulada si cu un cutit taie-o in portiuni de cam 4-5 cm. Transfera portiunile taiate intr-o tava bine unsa. Adauga untul topit deasupra , zahar, scortisoara ssi cateva nuci.
- Incalzeste cuptor si pune tava inauntru pentru 30 de minute pana devin aurii.
- Poti servi rulada de banane cu sosuri pe deasupra. Pofta buna!
Valori nutritionale per portie:
- Valoare energetica 304 kcal
- Grasimi 13 g
- Grasimi Saturate 3 g
- Carbohidrati 41 g
- Zaharuri 12 g
- Sodiu 174 mg
- Fibre 2.3 g
- Proteine 5.4 g
Sursa: minimalistbaker
Rezumat

Reteta
Rulada de banane
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total