Chec cu banane

Chec cu banane

Aceasta reteta de chec cu banane sau banana bread, cum este cunoscuta in america, este perfecta pentru a te rasfata intr-o seara de weekend petrecuta cu familia.

Timp de pregatire:   45 minute  Numar de portii:  8 portii


Ingrediente:

  • 140 g unt
  • 140 g zahar pudra
  • 2 oua mari batute
  • 140 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Piure din 2 banane coapte mari
  • 50 g glazura de zahar
  • Banane uscate pentru decor

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 160 grade C si pregatiti tava de chec cu unt si faina.
  2. Amestecati untul si zaharul pana ajungeti la o consistenta usoara si pufoasa si apoi adaugati oualele, faina, praful de copt si bananele. Puneti compozitia in tava si lasati-o la cuptor 30 de minute.
  3. Lasati checul la racit 10 minute si apoi scoateti-l din tava.
  4. Amestecati glazura cu 2-3 linguri de apa si ornati checul cu ea si cu bananele uscate.
  5. Acum te poti bucura de chec. Pofta buna!

Valori nutritionale per portie:

  • Valoare energetica 326 kcal
  • Lipide totale 11 g
  • Colesterol 43 mg
  • Sodiu 302 mg
  • Potasiu 134 mg
  • Carbohidrati 55 g
  • Proteine 4,3 g
  • Vitamina A 493 IU
  • Calciu 1,7 mg
  • Fier 1,4 mg
  • Calciu 21 mg

Surse: bbcgoodfood

Rezumat
recipe image
Reteta
Chec cu banane
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *