Aceasta reteta de chec cu banane sau banana bread, cum este cunoscuta in america, este perfecta pentru a te rasfata intr-o seara de weekend petrecuta cu familia.
Timp de pregatire: 45 minute | Numar de portii: 8 portii |
Ingrediente:
- 140 g unt
- 140 g zahar pudra
- 2 oua mari batute
- 140 g faina
- 1 lingura praf de copt
- Piure din 2 banane coapte mari
- 50 g glazura de zahar
- Banane uscate pentru decor
Instructiuni:
- Preincalziti cuptorul la 160 grade C si pregatiti tava de chec cu unt si faina.
- Amestecati untul si zaharul pana ajungeti la o consistenta usoara si pufoasa si apoi adaugati oualele, faina, praful de copt si bananele. Puneti compozitia in tava si lasati-o la cuptor 30 de minute.
- Lasati checul la racit 10 minute si apoi scoateti-l din tava.
- Amestecati glazura cu 2-3 linguri de apa si ornati checul cu ea si cu bananele uscate.
- Acum te poti bucura de chec. Pofta buna!
Valori nutritionale per portie:
- Valoare energetica 326 kcal
- Lipide totale 11 g
- Colesterol 43 mg
- Sodiu 302 mg
- Potasiu 134 mg
- Carbohidrati 55 g
- Proteine 4,3 g
- Vitamina A 493 IU
- Calciu 1,7 mg
- Fier 1,4 mg
- Calciu 21 mg
Surse: bbcgoodfood
Rezumat

Reteta
Chec cu banane
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total