Pui la gratar cu ananas

Pui la gratar cu ananas

Pentru multi, carnea preparata la gratar este unul din felurile preferate de mancare. De aceea noi iti recomandam sa incerci ceva diferit si exotic, in schimbul carnii banal praparate. Aceasta reteta de pui la gratar cu ananas este extrem de usor de preparat si iti va rasfata din plin papile gustative. Bogata in arome si sanatoasa, aceasta reteta de pui la gratar cu ananas iti va impresiona familia si invitatii in aceasta vara.

Timp de pregatire:  20 min Numar de portii:  4 portii

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 1/4 cana de ulei de masline
  • 2 lingurite de amidon de porumb

Pentru sos:

  • 1 cana suc de ananas
  • 1/3 cana de zahar brun
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 linguri de ketchup
  • 2 linguri de otet
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingurita de sos de chilli
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ghimbir sau ghimbir ras
  • 1/2 lingurita de pudra de ceapa

Instructiuni

  1. Amesteca toate ingredientele pentru sos intr-un bol.
  2. Pune o treime de sos intr-o punga de plastic ce se poate sigila. Adauga un sfert de cana de ulei de masline si puiul. Lasa puiul sa se marineze in sos la frigider timp de 2-4 ore.
  3. Dupa ce s-a terminat de marinat puiul, pune sosul nefolosit intr-o tigaie la foc mic impreuna cu 2 lingurite de amidon de porumb. Amesteca pana cand sosul are o consistenta groasa.
  4. Unge gratarul si cand temperatura este potrivita pune puiul marinat pe gratar. Lasa puiul sa se gateasca cam 5 minute per parte. Inainte de a lua puiul de pe gratar unge-l cu sosul facut mai devreme pe ambele parti.

Valori nutritionale per portie

  • valoare energetica 720 kcal
  • carbohidrati 30 g
  • grasimi 40 g
  • proteine 61 g
  • sodiu 885 g
  • zaharuri 24 g

Sursa: blogchef

Rezumat
recipe image
Reteta
Pui la gratar cu ananas
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total

Afla mai multe despre acest fruct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *