Prajitura cu citrice

Prajitura cu citrice

Daca iti place aroma citrica a grapefruitului, lamailor si a portocalelor, vei iubi aceasta prajitura cu citrice delicioasa. Culoarea vie a cremei si aluatul subtire si crocant sunt doar cateva calitati ale acestei prajituri delicioase.

Timp de pregatire:  2 h  Numar de portii:  18 portii

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 2 ½ cani de faina
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 1 cana unt
  • ¼ – ½ cana apa rece

Pentru crema:

  • ½ cana suc de grapefruit
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • ½ cana suc de lamaie
  • 2 linguri coaja de portocala
  • ½ cana suc de portocala
  • 1 ¾ cani de zahar
  • 5 oua mari
  • Zahar pudra

Instructiuni:

Pentru aluat:

  1. Intr-un procesor de alimente, pune faina, zaharul si sarea si amesteca.
  2. Adauga untul si amesteca.
  3. Adauga apa si amesteca si continuare.
  4. Inveleste aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l la frigider 1 h.
  5. Preincalzeste cuptorul.
  6. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava.
  7. Inteapa aluatul peste tot cu o furculita si pune-l la congelator 20 de minute.
  8. Scoate tava din congelator, pune peste aluat lasand marginile descoperite hartie de copt.
  9. Peste aceasta pune cateva greutati precum fasole uscata.
  10. Lasa la cuptor 15 minute apoi scoate hartia de copt si greutatile.
  11. Mai lasa la cuptor 10 minute

Pentru crema:

  1. Intr-un bol mediu, amesteca sucurile de fructe cu coaja, zaharul si oualele.
  2. Pune peste aluat si lasa la cuptor 15 minute.
  3. Asteapta sa se raceasca si apoi decoreaza cu zahar pudra.
  4. Acum te poti bucura de aceasta prajitura cu citrice minunata. Pofta buna!

Valori nutritionale per portie:

  • Valoare nutritionala 236 kcal
  • Carbohidrati 28 g
  • Grasimi 12 g
  • Proteine 5 g
  • Sodiu 100 g
  • Zaharuri 2 g

Sursa: marthastewart

Rezumat
recipe image
Reteta
Prajitura cu citrice
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Afla mai multe despre acest fruct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *