masca de fata cu avocado si dovleac

Masca de fata cu avocado si dovleac

Datorita temperaturii scazute, tenul nostru are nevoie de mai multa grija, mai ales daca ai un ten matur sau uscat. Pentru ca tenul tau sa fie protejat de efectele nocive ale mediului, sa fie mai ferm si hidratat, noi iti propunem o masca de fata cu avocado si dovleac. Aceasta este usor de realizat, mult mai ieftina decat majoritatea mastilor de pe piata si extrem de eficienta.

Ingrediente:

• 400 g de piure de dovleac
• 1 avocado
• 3 picaturi de acid hyaluronic (acestea pot fi gasite in comert sub forma de fiole in magazinele cu produse cosmetice)

Instructiuni:

1. Curata avocadoul de coaja si arunca samburele.
2. Realizeaza o pasta, pisand avocadoul cu o furculita.
3. Realizeaza o pasta din dovleac si amesteca-o cu cea din avocado.
4. Adauga cele 3 picaturi de acid hialuronic.
5. Pentru rezultate optime foloseste masca de fata cu avocado si dovleac imediat, dar daca nu ai cum, pune-o intr-un recipient cu capac la frigider.

Beneficii:

Avocado este un fruct exotic miraculos pentru ten. In primul rand acesta contine antioxidanti carotenoizi precum alphacaroten, betacaroten, betacryptoxantin, zeaxantin si luteina. Acesti compusi ii ofera pielii tale protectie impotriva elementelor daunatoare din mediu.
De asemnea, avocado este bogat in vitamina C. Aceasta ajuta la producerea suplimentara de elastica si colagen, pentru ca pielea ta sa devina mai ferma. O alta vitamina ce se gaseste in compozitia acestui fruct exotic este vitamina E. Aceasta vitamina previne imbatranirea tenului si reduce efectele radiatiilor UVA si UVB.

Mod de utilizare:

Umezeste cu apa calduta tenul si apoi aplica uniform masca pe fata si gat. Asteapta 30 de minute sa actioneze si apoi indeparteaza-o cu o apa calduta. Aceasta masca o poti aplica atat dimineata, cat si seara. Pentru a putea vedea rezultate, minimul pe saptamana de utilizare a acestei masti este de doua ori.

Sursa: prevention

Afla mai multe despre acest fruct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *