Cheesecake cu kiwi

Cheesecake cu kiwi

Aceste prajituri cu branza si kiwi sunt alegerea perfecta daca vreti sa va rasfatati sau aveti musafiri. In aceasta reteta, cheesecake deja dulce si cremos i se atribuie si un element fresh, dar si exotic datorita fructelor kiwi. Noi va recomandam sa va rasfatati invitatii din acest weekend cu aceasta reteta de cheesecake cu kiwi.

Timp de pregatire:   30 minute Numar de portii:   12 portii

 

Ingrediente:

  1. Pentru blat:
  • 12 lingurite de biscuit sfarmati
  • 1 lingurita de unt topit
  • 1 lingura de zahar
  1. Pentru crema:
  • 1 cana de frisca
  • ½ cana mascarpone
  • ½ cana zahar pudra
  • 1 lingurita aroma de vanilie
  1. Pentru topping:
  • ¼ cana apa
  • 2 kiwi curatati si taiati
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura praf pentru gelatina

Instructiuni:

  1. Preincalzeste cuptorul
  2. Amesteca ingredientele pentru crusta
  3. Pune compozitia in forme mici, apasand puternic
  4. Lasa-le la cuptor 5-7 minute
  5. Scoate-le si lasati-le sa se raceasca
  6. Amesteca cu telul zaharul si mascarpone, pana cand obtii o textura usoara si pufoasa
  7. Amesteca cu telul frisca separate
  8. Amesteca compozitia de mascarpone si frisca impreuna si adauga esenta de vanilie
  9. Pune crema deasupra aluatului si lasati prajitura 2-3 ore la frigider
  10. Puneti la foc mic zaharul si bucatile de kiwi, dupa ce s-au gatit amestecati cu un blender pana obtineti o consistenta omogena
  11. Lasa sa se raceasca si adauga gelatin
  12. Amesteca pana cand se intareste si adauga peste prajitura
  13. Lasati sa se raceasca la frigider
  14. Inainte de servire adaugati felii de kiwi
  15. Acum va puteti bucura de un mini cheesecake cu kiwi. Pofta buna!

Valori nutritionale per portie:

  • Valoare energetica 338 kcal
  • Grasimi 22.3 g
  • Grasimi Saturate 27,6 g
  • Zaharuri 14,2 g
  • Proteine 8 g
  • Fibre 1,2 g
  • Sodiu 0,22 g

Sursa: spiceroots

Rezumat
recipe image
Reteta
Cheesecake cu kiwi
Publicata la
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total

Afla mai multe despre acest fruct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *